Afwasmachine

Graag servies en pannen eerst afspoelen voor u deze in de vaatwasser zet, anders raakt het filter verstopt. Onder de aanrecht treft u vaatwasmiddel en glansspoelmiddel aan. Wanneer u het laatste gebruikt dient u dit  zelf weer aan te vullen.

Barbecue

Gebruik de barbecue nooit onder het afdak, maar op het grindplateau naast het huis. Zet altijd een emmer water voor noodgevallen klaar. Maak de barbecue schoon na gebruik. Zet tenslotte de barbecue voor uw vertrek weer terug onder de veranda.

Haardkachel

Bij vertrek dient u de kachel schoon achter te laten. Het hout dat onder de carport ligt is onze eigen voorraad en is niet bij de huurprijs inbegrepen

 Luiken

Bij uw vertrek uit het huis dient u de luiken (en deuren) te sluiten.

 Roken

In het huis is roken niet toegestaan. Wij verzoeken u eventueel buiten te roken. Gooi geen peuken op de grond of in de tuin, deze zijn vooral voor jonge kinderen erg giftig en vervuilen de tuin.

 Sproei-installatie

Het huis beschikt over een automatische tuin bevloeiing, bedienen van de bedieningsunit is niet toegestaan.

Tuin

1 x  in de ca.  4 weken komt de tuinman langs om het gras te maaien

 Televisie/audio-apparatuur

Bij storingen dient u Moerland op de hoogte te stellen. Het wijzigen van instellingen of het verrichten van technische handelingen is niet toegestaan.
Lees de instructie in de huismap aandachtig voor gebruik van de satelliet televisie, zappen gaat bijv. niet met de ch. up/down toets maar met de pijltjes toetsen. Er zijn ruim 300 zenders, deze zitten in 5 voorkeur lijsten (hartjes toets) de Nederlandse zenders zitten onder voorkeuze 1 (= standaard).

 Tuinmeubilair

Leg de kussens en de parasols na gebruik weer op dezelfde plek terug. De terras stoelen moeten voor vertrek weer op de veranda worden gezet, ligstoelen met kussens terug in de hal onder de kapstok, ligbedden weer rechts naast het huis (bij de buiten douche)

 Vuilcontainers

De vuilcontainers worden geleegd op maandag (bruin deksel) en donderdag (geel deksel). U moet de avond tevoren de container aan de straat neerzetten (bij de containers van no.1) want het legen gebeurt vaak vroeg. De container met het bruine deksel is voor het restafval. De container met het gele deksel is voor afval wat gerecycled kan worden. Het gaat om plastic, papier, blik etc. Alles dient apart verpakt te worden in doorzichtige plastic zakken. Gooi geen zaken door elkaar of ondoorzichtige zakken in de container, want de vuilniswagen laat de container dan gewoon staan. Meer informatie vind je in de folder van Sitcom, op deze site of achterin de huismap. Let ook op feestdagen zoals 4 july etc. dan is er een gewijzigd rooster.  Eventueel kan vuilnis ook gratis vlak vooraan in Lamalou les Bains weggebracht worden.

 Zwembad

Voor de beveiliging van zwembaden gelden in Frankrijk strenge regels. Wij hebben 2 soorten beveiligingen voorzien welke aan de betreffende regelgeving voldoen. Een zwembadalarm en een versterkt afdekzeil. Indien het zwembad niet gebruikt wordt, ook overdag, dienen altijd 1 van beide beveiligingsmaatregelen getroffen te zijn.
Bij het niet voldoen aan de wettelijke zwembad beveiligings-regels riskeert U  een boete van Ä45.000,-  u bent zelf aansprakelijk hiervoor.

Alarm:
Voor het gemak en korte termijn kunt u gebruik maken van het alarm. U kunt het activeren met de kleine sleutel die aan de huissleutel zit. Na aanzetten schakelt het alarm in zwemmodus (3 korte piepjes), na 10-15 minuten inactiviteit (in het bad) schakelt het automatisch over op bewakingsmodus (weer 3 korte piepjes). U kunt handmatig schakelen tussen beide standen met de kleine rode magneet die ook aan de huissleutel zit. We adviseren om tijdens zwemmen en bij harde wind het alarm niet te gebruiken i.v.m. mogelijk vals alarm. Het is een vrij duur apparaat dus we gaan er van uit dat u er zorgvuldig mee omgaat. Eventuele schade is voor rekening van u als huurder.

Afdekzeil:
Wanneer het bad langere tijd niet gebruikt wordt, bij harde wind of om te voorkomen dat vallend blad in het bad komt kunt u het afdekzeil gebruiken. U kunt dit vrij gemakkelijk afrollen m.b.v. de zwarte singel. Het zeil dient aan beide zijden vastgezet te worden m.b.v. de sjor banden. Ook met dit zeil dient u zorgvuldig om te gaan, vervangingswaarde is Ä2500,-

Onderhoud:
Onderhoud van het zwembad is in de huurprijs inbegrepen. Meestal op de dinsdagen komt Moerland langs om het water te testen en indien nodig het bad te reinigen en/of van extra chemicaliŽn te voorzien. Indien nodig zal het water niveau ook door hen op peil worden gebracht.