Ligging
Le Poujol sur Orb ligt op ca. 1150 km en 11 uur rijden vanaf Eindhoven.
Het adres is: 3 Chemin du Viala, 34600 Le Poujol sur Orb. Tel +33(0)434346549

 

Le Caroux weergeven op een grotere kaart

Auto:

Met de auto zijn er 2 route's, via  Brussel en Parijs over de A1 en A75. Qua tolgeld is er maar ca. 1 euro verschil.
Via Parijs is de route die de meeste routeplanners kiezen. Vanaf Clermont Ferrand is de A75 tolvrij, behalve de brug bij Millau. De A75 gaat to ca. 1300m hoogte, is dus veel klimmen, maar wel heel mooi. Vanaf Lodeve gaat het binnendoor naar Le Poujol.

Alternatief is via Maastricht, Luik, en Luxemburg over de route du Soleil. Dit is de route die wij meestal nemen. Deze route is langer, minder mooi door de Rhone vallei maar wel sneller. De route gaat via Dijon, Lyon en buigt bij Nimes en Montpellier naar het westen richting Barcelona.

Als u Google Earth op uw PC heeft kunt U direct op de exacte locatie inzoomen door hier te klikken.

Bestemmings coordinaten voor uw navigatie systeem zijn: 43 34' 42" noord & 3 03' 11" oost (in decimale notatie latitude/breedte: 43.578333 longitude/lengte: 3.053056). Ons huis ligt aan een eigen weg ca. 150 meter buiten de gedigitaliseerde zone van sommige navigatie systemen, aan de rand van de bebouwde kom van Le Poujol sur Orb

Openbaar vervoer:

Vliegen:
Ryan Air vliegt vanaf Dusseldorf-Weeze naar Beziers. Kosten van een ticket bedragen slechts ca. 30,- p/p enkele reis. Meer info op de site van Ryanair en Vliegveld Weeze (vlak over de grens bij Boxmeer)

Trein en bus:
Wij hebben goede ervaring met het openbaar vervoer. U kunt met de Thallys tot Parijs en dan TGV tot
Beziers of vanaf Brussel rechstreeks met de TGV naar Beziers (in 6,5 uur!)  en vervolgens verder met de trein naar Bedarieux. De laatste 8 km. tot le Poujol kan dan met de bus transport L'Herault, de bus stopt bijna voor de deur (bustijden). Bij tijdig boeken van Thallys en TGV kaartjes (kan online) zijn de kosten ook beperkt, vanaf 65 pp afhankelijk van klasse en periode.